Waarom ik New Technology Teams ben gestart

Meestal blog ik over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vanuit mijn rol als IT-headhunter. Dit blog schrijf ik echter als ondernemer. Ik heb namelijk een nieuw label gelanceerd: New Technology Teams. Hieronder licht ik graag toe wat me als ondernemer drijft om mijn tijd, energie en focus in deze nieuwe propositie te steken.

In 2019 begon ik met mijn bedrijf New Technology Search. Met New Technology Search zoek en plaats ik ervaren professionals bij partijen die willen innoveren en groeien met nieuwe IT. Wat ik de afgelopen vier jaar heb geleerd is dat de ambities van mijn opdrachtgevers niet enkel zijn te realiseren door het aannemen van mensen in vaste dienst. Daarvoor is het aanbod op de Nederlandse arbeidsmarkt te klein en is het personeelsverloop in de sector te hoog – bij sommige technologieën wel 25 procent per jaar. Bedrijven die veel mensen nodig hebben voor hun IT-projecten en -programma’s, zijn daarom altijd op zoek naar aanvullende of alternatieve oplossingen voor hun capaciteitsproblemen.

Nu de vraag van mijn opdrachtgevers breder is geworden, wil ik daar als ondernemer een antwoord op kunnen geven. Dat antwoord geef ik met New Technology Teams.

Een aanvullende dienst: nearshore teams

Ik ga door met recruitment voor sleutelposities in nieuwe IT. Het invullen van seniore, bedrijfskritische posities is een dienst waar vraag naar is en die rendeert voor zowel mijzelf als mijn opdrachtgevers. Daar voeg ik nu een aanvullende dienst aan toe, namelijk het leveren van nearshore teams aan partijen die willen opschalen.

Ik ben er als ondernemer van overtuigd dat dit een goed moment is om nearshore diensten aan te gaan bieden. Waarom?

Om te beginnen is de wereld veranderd. Remote werken is heel normaal geworden sinds corona. Dit heeft geresulteerd in andere zienswijzen op bemensing van organisaties en projecten. Medewerkers hoeven niet meer per se om de hoek te wonen en iedere dag met de auto of de trein naar kantoor te komen. Met de toenemende globalisering en het verschuiven van generaties op de werkvloer is bovendien de Engelse taal als corporate lingua franca volledig ingeburgerd geraakt de afgelopen jaren. Veel bedrijven werken in het Engels en tal van projecten hebben Engels als voertaal.

Daarnaast is de markt veranderd. Tarieven en salarissen in de Nederlandse IT zijn de afgelopen jaren sky-high gegaan. Vooral voor specifieke business-platforms en technologieën. Dat is natuurlijk een kwestie van vraag en aanbod, maar wordt steeds moeilijker te rechtvaardigen. Helemaal als je bedenkt dat je relatief dichtbij huis dezelfde kwaliteit kan krijgen tegen de helft van de kosten. Dit betekent concreet dat je meer geld aan innovatie kan uitgeven of je EBITDA fors kan verhogen.

Sourcing partner voor vast, interim en nearshore

De omstandigheden zijn er dus naar om nearshore te lanceren als onderdeel van mijn dienstverlening. Nearshore kan organisaties aanzienlijke voordelen bieden. Naast extra capaciteit en kostenvoordelen, krijgen ondernemers een grote mate van flexibiliteit en risicobeheersing doordat ze snel op- en af kunnen schalen. Dat kan met mensen in vaste dienst niet.

Bovendien kan ik als ondernemer onderscheidend zijn met de nearshore oplossingen die ik aanbied. Nearshore is in de markt gangbaar voor software development, maar wordt weinig aangeboden rondom business-platforms waar teams bestaan uit projectmanagers, business analisten, solution architects en developers. Juist hier ligt mijn kennis, kunde en netwerk.

Met de lancering van nearshore diensten ben ik een stap dichterbij de ambitie gekomen die ik had toen ik mijn bedrijf begon: dé strategische sourcing partner zijn voor ondernemers en organisaties met groeiambities.